Raben logo

Група Рабен – партнер проєкту Noble Gift

2020.12.15
18 вантажних автомобілів, наповнених подарунками, 50 пунктів розвантаження та понад 9000 км дороги в рамках «Вихідних чудес». Це короткий опис благодійної підтримки, яку Група Рабен надала проєкту Noble Gift 2020 (Благородні посилки). Логістичний оператор цього року є партнером акції.

Проєкт  Noble Gift вже багато років пов’язує людей. Це особливо важливо в рік, коли ми дотримуємося соціальної дистанції, маємо менше можливостей виходити на вулицю та є обережнішими у міжособистісних контактах. Згаданий проєкт пристосувався до цієї реальності, і, хоча з метою дотримання вимог з безпеки прямі контакти були обмежені, він і далі зближує людей та охоплює тих, хто цього потребує найбільше.

Соціальна відповідальність закладена у ДНК Групи Рабен. Керівництво компанії усвідомлює, що не працює в ізольованому соціальному просторі. Це випливає зі слів Мілтона Фрідмана, який писав, що компанія може існувати лише доти, доки суспільство вважає це необхідним. Для того, щоб бути добрим сусідом та відповідальним громадянином, Група Рабен здійснює численні ініціативи, підтримуючи місцеві громади. Цього року компанія також вирішила підтримати проєкт Noble Gift.

«У Групі Рабен ми маємо драйв до допомоги, тому саме в цей час ми вирішили поділитися тим, що можемо зробити найкраще – нашим ноу-хау в галузі логістики та організації транспорту, а також нашим автопарком для того, щоб здійснювати доставку під час «Вихідних чудес» в рамках проєкту Noble Gift», ­– каже Якуб Кшевіна, менеджер з КСВ Групи Рабен, і додає: «Ми усвідомлюємо, що пандемія ще більше загострила проблему бідності та погіршила життєву ситуацію багатьох людей. Як логістичний оператор, що обслуговує різні галузі, ми твердо вирішили викорінити бідність – підтримка таких ініціатив є частиною нашої стратегії. Ми відчуваємо, що тут ми є важливою ланкою, і сподіваємось продовжувати нашу співпрацю у майбутньому».

Цьогорічні «Вихідні чудес» відбулись 12-13 грудня. Як партнер проєкту Група Рабен транспортувала посилки для людей, які цього потребували, із центральних складів на місцеві склади, з яких волонтери Noble Gift доставляли їх одержувачам. В акції від Групи Рабен брали участь 18 водіїв та 15 організаторів, які планували перевезення. Учасники акції дісталися до 50 пунктів розвантаження по всій Польщі та загалом подолали 9 107 км.

«У ці неймовірні хвилини нам вже другий рік поспіль допомагає Рабен. Їхні вантажівки прямують дорогами Польщі, щоб допомогти кожній родині, яка цього потребує. Зі складських приміщень, розташованих у великих містах (наприклад, у Варшаві, Кракові, Познані, Гданську), де було більше благодійників, вони перевозили посилки проєкту Noble Gift на своїх вантажівках до регіонів, де ця допомога особливо потрібна. Завдяки таким перевезенням, незважаючи на значні відстані, Noble Gift об’єднує людей. Тих, хто має відкриті серця і хоче допомогти людям, яким ця допомога дуже потрібна. Дякуємо, що були з нами» сказала Домініка Лангер-Гніка, директор з питань співпраці та розвитку.

Цього року проєкт Noble Gift було організовано у 20-те. В ньому взяли участь понад 8 тисяч волонтерів та понад 14 тисяч сімей отримали допомогу під час «Вихідних чудес».