Raben logo
Співробітниця Рабен Україна

«Рабен Україна» приєдналася до «Українського Пакту заради молоді-2020»

2019.11.07
Підписання Пакту відбулося 5 листопада 2019 року в приміщенні Міністерства молоді та спорту України. «Український Пакт заради молоді-2020» має на меті об’єднати зусилля держави та бізнесу задля працевлаштування молодих людей. Приєднавшись, «Рабен Україна» бере спільні зобов’язання Пакту та стає частиною всеукраїнської спільноти компаній, що розвивають і працевлаштовують молодь.

«Мені приємно, що «Рабен Україна» також долучилась до такого грандіозного і надзвичайно важливого проекту як пакт заради молоді, який об’єднує ініціативи багатьох учасників.

Наша країна має потужний потенціал, частиною якого є талановита молодь, тому вселяє оптимізм те, що держава та бізнес об’єднуються задля створення таких умов, які б сприяли всесторонньому розвитку та уповільненню відтоку перспективної молоді за кордон. Впевнена, що таке об’єднання однодумців здатне досягнути вагомих результатів», — коментує Юлія Грабова, HR менеджер «Рабен Україна».

Компанія «Рабен Україна» всіляко сприяє працевлаштуванню молоді, підтримує відповідні заходи, що здійснюються як державою, так і бізнесом. Звичною справою є організація виробничої практики, стажування та екскурсій для студентів освітніх закладів. Компанія бере активну участь у Днях відкритих дверей та ярмарках вакансій. Вже традиційними стали щорічні заходи під назвою «Тиждень Підприємливості». В цей час студенти технікумів/ліцеїв чи початкових курсів ВУЗів знайомляться з технологічними процесами в структурних підрозділах компанії та відвідують майстер-класи, що проводяться керівниками.

«Молодь є важливою для багатьох компаній, адже це саме ті співробітники, які приносять у роботу креатив та інновації. Нам потрібно робити максимум, щоб вони залишалися в Україні. Одним з таких інструментів є «Український Пакт заради молоді-2020», який ініціював та впроваджує Центр «Розвиток КСВ» за підтримки Міністерства молоді та спорту України та Фонду ООН у галузі народонаселення. Пакт є продовженням Європейської ініціативи», — пояснює Марина Саприкіна, Голова Правління Центру «Розвиток КСВ».

Пакт вже об’єднав 141 компанію, кожна з яких працюватиме над кар’єрним розвитком молоді. Роботодавці спільно створили 35 083 робочих місць, 614 програм співпраці з освітнім сектором та забезпечили менторством 2246 молодих людей.

В рамках Пакту роботодавці зобов’язалися докласти зусиль задля того, щоб до 2020 року створити мінімум 700 партнерств між бізнесом та освітнім сектором, забезпечити 50 000 місць для стажування та першої роботи молоді, створити умови для забезпечення менторською підтримкою 1000 молодих людей.