Raben logo
Eurohub Raben Transport International

Група Рабен запускає мережу Єврохаб - Шість нових гейтів для європейського транспорту

2023.04.25
Перший квартал 2023 року приніс революційні зміни в структуру Групи Рабен. Шість локацій у Німеччині, Польщі та Чехії отримали статус Єврохабу та здатність управління перевезеннями по всій Європі. Цей крок є природним наслідком ринкової позиції логістичного оператора — його охоплення, ступеня розвитку національних мереж, а також операційної компетенції. Завдяки консолідації збірних вантажів, прискоренню та підвищенню ефективності процесів, єврохаби вміло задовольняють потреби європейських клієнтів.

Група Рабен тільки встигла підсумувати 2022 рік, в рамках якого вона вийшла на свій п'ятнадцятий європейський ринок, а вже переживає чергову революцію. Цього разу, однак, мова йде не про розширення, а про реорганізацію існуючої структури. Шість депо отримали статус Єврохабів — центральні вузлові пункти в мережі Рабен, які будуть відповідати за консолідацію збірних вантажів для європейських регулярних перевезень. Вони покликані доповнити фіксовані маршрути прямих перевезень і гарантувати чітко визначені часові сполучення між усіма європейськими депо компанії.

Структура Єврохаб дозволяє нам більш гнучко реагувати на зміни в обсягах перевезень і, перш за все, досягати більш коротких термінів виконання замовлень. Ми можемо запропонувати всім нашим клієнтам додаткову перевагу у вигляді максимально швидкої доставки в усі європейські пункти призначення від 24 до 96 годин, в залежності від відстані. Така «бережлива» організація процесу призводить до більш ефективного та надійного ланцюга поставок. Ми знаходимося ближче до клієнта і розробляємо більш стійку мережу, пояснює Евальд Рабен, генеральний директор Групи Рабен. Додатковою перевагою є скорочення викидів CO2, що також є дуже важливим для нас як для компанії, що дотримується принципів сталого розвитку.

             

Новий статус отримали: Зарштедт (обслуговує сполучення зі Скандинавією), Менхенгладбах (північ Франції, Бенілюкс, Великобританія, Ірландія), Фелльбах (Іспанія, Португалія, решта Франції) та Айхах (Австрія, Італія, Польща, Чехія) в Німеччині, Легниця в Польщі (сполучення всередині країни та з країнами Балтії) та Рокицани в Чехії (Південно-Східна Європа). Реалізація концепції Єврохаб ще більше посилить присутність логістичного оператора в Німеччині — одній з найсильніших економік Європейського Союзу — і водночас закріпить стратегічну роль, яку цей ринок має відігравати на карті Рабен.

Єврохаби характеризуються значно більшою пропускною спроможністю, відмінним розташуванням та інфраструктурою. Основою для діяльності та майбутнього успіху є, серед іншого, понад 130 прямих сполучень між згаданими пунктами, загалом 600 щоденних сполучень, 40 000 м2 тільки крос-доків та повна підтримка відстеження вантажу за допомогою єдиної системи TMS. Це стосується як ринків, де Рабен має власну мережу, так і тих, де компанія працює через надійних партнерів.

Зміни стали можливими завдяки досягненню цілей, до яких компанія йшла протягом останніх років. Систематичні придбання призвели, з одного боку, до виходу на нові ринки (австрійський експедитор Bexity придбаний у 2022 році; грецький логістичний провайдер — Intertrans у 2021 році), а з іншого — до зміцнення та ущільнення національних мереж. Це стосується і регіону, звідки походить компанія Рабен — на початку квітня 2023 року було відкрито четверту філію в Нідерландах, в районі Маастрихт.

Чотири з шести Єврохабів розташовані в Німеччині — найбільшому ринку в Європі, де Група Рабен працює з власною мережею вантажних перевезень з 2018 року. Величезний внесок у розбудову мережі Єврохаб був зроблений безпосередньо завдяки інвестиціям в інфраструктуру в цій країні. Зарштедт є новим і водночас ключовим складом Рабен у Німеччині — оператор переїхав туди з Лангенгагена у 2022 році. Завдяки загальній площі 27 000 м2 (5 500 м2 лише крос-доку з 52 рампами), цей об'єкт більш ніж удесятеро збільшує логістичні потужності порівняно з попереднім місцем розташування. Початок цього року ознаменувався відкриттям нової філії в Айхаху, на північний захід від Аугсбурга. Новий склад площею 25 000 м2 (4 000 м2 лише крос-доку з 42 рампами), що функціонує як Єврохаб, розташований безпосередньо на автомагістралі A8 і є важливим вузлом у європейській мережі Рабен для щоденних сполучень з Південною та Східною Європою. Аналогічно, Рокицани в Чехії, яке розпочало свою діяльність у квітні цього року. Депо займає площу 6 000 м2 крос-док потужності та має 56 пандусів для зручної обробки вантажів, в тому числі ADR. Розташоване в безпосередній близькості від автомагістралі D5, воно забезпечує швидке сполучення з Німеччиною та іншими європейськими дорожніми мережами. Він має потенціал для значного прискорення та покращення потоку перевезень, а завдяки своїй гнучкості сприятиме майбутньому розвитку сполучення не тільки в межах Чехії та Словаччини, але й інших країн Групи Рабен: Угорщини, Румунії, Болгарії та Греції.

Концепція Єврохаб є пріоритетною для Групи Рабен. Наразі компанія не планує подальшого географічного розширення, але має намір ущільнити мережу та інвестувати в діджиталізацію. Проєкт з розвитку та реорганізації міжнародних ліній у всіх п'ятнадцяти країнах, що входять до Групи Рабен, все ще триває:

За допомогою цілеспрямованої та систематичної консолідації вантажів ми хочемо сприяти розширенню мережі та розвитку Єврохабів, а також всебічній інтеграції всіх європейських регіонів. Це забезпечить нам краще використання потужностей, тим самим підвищуючи економічну ефективність наших перевезень і більш «зелен» логістику, підсумовує Евальд Рабен.

Дізнайтеся більше про структуру Єврохаб та багато інших питань від представників Групи Рабен на стенді компанії на виставці Transport Logistic 2023, яка відбудеться 9-12 травня в Мюнхені.