Raben logo
Дерева

Працівники парку «Беремицьке» висадили 300 дерев за сприяння «Рабен Україна»

2020.04.17
9 квітня 2020 року представники парку природи «Беремицьке», що на Чернігівщині, висадили 300 дерев для «Рабен Україна». Через карантин волонтери «Рабен Україна» та їхні родини, на жаль, не змогли безпосередньо взяти участь в акції. Допомогу запропонував та надав парк природи «Беремицьке». Висадка дерев проходила з чітким дотриманням співробітниками парку усіх заходів безпеки, в тому числі рекомендованої МОЗ дистанції між ними.

«СOVID-19 має негативний вплив на світову економіку і повсякденне життя. Він змусив нас реорганізувати всі операційні процеси з думкою про максимальний захист працівників і партнерів. Та навіть у такий непростий час ми не повинні припиняти піклуватися про нашу планету. Ми раді, що нам вдалося зробити гідний внесок у завтрашній день для майбутніх поколінь», – коментує Інна Очеретна,  Генеральний директор компанії «Рабен Україна».

Програма «Електронний рахунок = вища культура», яка передбачає відмову від документів на паперових носіях – давня ініціатива Групи Рабен. Вона реалізується з 2014 року. В її рамках посаджено майже 16 000 дерев. «Рабен Україна» запровадила таку практику у 2020 році.

Цього разу в рамках ініціативи в Україні було висаджено 300 лип. Саме така кількість клієнтів/перевізників приєдналася у 2019 році до програми «електронний рахунок = вища культура». На кожного клієнта/перевізника, який відмовився від паперових рахунків на користь електронних, було висаджено один саджанець.

Липа є довговічним деревом. Тривалість  життя липи може сягати 200 років. Опале листя липи, розкладаючись у ґрунті, поліпшує його родючі та структурні характеристики. Крім того, розширення насаджень цього виду дерева як чудового медоноса суттєво зміцнює медоносну базу бджільництва. Це також позитивно впливає на популяцію джмелів та інших корисних комах.

Окрім іншого, очікується, що протягом свого життєвого циклу посаджені цієї весни дерева нейтралізують 210 тонн CО2.

«Рабен Україна» працює на ринку логістики з 2003 року. Компанія пропонує повний спектр логістичних послуг для контрактної логістики, міжнародних та внутрішніх перевезень, а також морських і повітряних вантажних перевезень. В компанії працює близько 500 співробітників. Компанія має в користуванні близько 70 000 м² складських площ (включаючи регіони) і близько 600 автомобілів у  розпорядженні.

Парк природи «Беремицьке» – природоохоронний об’єкт на півдні Чернігівської області, що розташований на лівому березі р. Десна. Основна діяльність парку пов’язана з відновлення екосистем шляхом впровадження ревайлдингових методів створення мозаїчних ландшафтів, в тому числі за рахунок природного випасу. Особливої уваги заслуговує фауна даної території: через парк проходять міграційні шляхи багатьох видів птахів, також тут на постійній основі проживає багато представників фауни.