Raben logo
гоночний автомобіль

Пристрасть до перегонів — Рабен підтримує змагання «Формула Студент»

2019.10.16
Що спільного у логістичного оператора з треком для перегонів? Відповідь проста: пристрасть, підприємливість та ... гоночний автомобіль. На підтримку молодих талантів Група Рабен стала логістичним партнером команди PWR Racing Team з Вроцлавського університету технологій, яка представляє Польщу на найбільших трасах в Італії, Німеччині та Чеській Республіці в рамках програми «Формула Студент».

Група Рабен має динамічну мережу комунікацій по всій Європі. Наш розвиток можливий завдяки бізнесу та ентузіазму людей, які його будують. Тому компанія прагне до співпраці зі школами та університетами, надаючи широку підтримку студентам для їх розвитку.  Поєднання транспорту та пристрасті студентів послужило основою для реалізації цікавого міжнародного транспортного проєкту, який передбачає перевезення гоночного автомобіля вантажівкою.

«Єдине, що я пам'ятаю з першої розмови з Аркадіушем Журеком — представником Інституту INTL, — це його запал та окремі слова: «Формула 1, перевезення, перегони, гоночні автомобілі, Італія, Чеська Республіка, Німеччина». Після чергової розмови я зрозуміла, що хоча це і  не «Формула-1», а «Формула Студент» —  це все ж був цікавий та пізнавальний проєкт для моїх колег», — пояснює Кася Остойська, менеджер з маркетингу компанії Рабен Лоджистікс Польська.

«Формула Студент» — це міжнародна серія змагань для студентів інженерно-технічних вузів, яку щорічно організовує Товариство інженерів автомобільної промисловості.  Протягом року студенти провідних університетів світу та технологічних університетів  проєктують, будують, тестують та готують гоночні автомобілі до участі в перегонах на найбільших і найвідоміших гоночних трасах світу. Автомобілі та команди оцінюються представниками найбільших автомобільних концернів під час індивідуальних змагань.

«Група Рабен постійно розвиває міжнародні перевезення. Ми відкриваємо нові напрямки, але й не забуваємо про зв’язки, які вже налагоджені з іншими країнами, такими як,  Італія чи Німеччина», — каже Мачей Зелінський,  директор з міжнародної дистрибуції компанії Рабен Лоджистікс Польська. — Спочатку нас здивувала ідея перевезення гоночного автомобіля, та, зрештою, ми компанія, яка не боїться труднощів і цікавих завдань. На цей раз це був спеціально підготовлений транспорт, хоча слід відзначити, що перевезення між Польщею та Італією здійснюються в рамках регулярних перевезень збірних вантажів у співпраці з італійською компанією групи Рабен — Sittam — додає Мачей.

Компанія надала окрему вантажівку, на яку був завантажений автомобіль і все додаткове обладнання команди PWR Racing Team Вроцлавського університету технологій.  Водій Рабен безпечно перевіз вантаж до міста Парма, щоб вроцлавська команда гідно представила себе на трасі Riccardo Paletti Autodromo Varano, де 24-28.07.2019 зайняла 5 місце (всього 0,43 з 1000 можливих балів не вистачило, щоб посісти 4 місце).

Наступні перегони відбудуться в Німеччині в Хоккенхаймрінгу, що у Баден-Вюртемберзі.  На цей раз Рабен також подбає про логістику і буде тримати руку на пульсі досягнень майбутніх інженерів.  Адже «Формула Студент» це стимул для розвитку автолюбителів.

Група Рабен, з іншого боку, вважає, що транспорт не тільки доставляє вантажі, але й сприяє розвитку пристрастей.