Raben logo
csm_csm_Raben_Group_ESG_report_2023_this_one__0e92b915c7.jpg

Просуваючи амбіції ESG стратегії вперед. Новий звіт Групи Рабен про «Рух до сталого розвитку» вже доступний

2023.04.21
Група Рабен опубліковала свій щорічний звіт про сталий розвиток, у якому детально описуються заходи та успіхи Групи у досягненні ESG цілей та висвітлюються ключові ініціативи, спрямовані на забезпечення більш сталого майбутнього.

Звіт містить огляд успіхів компанії за останній рік на всіх 15 ринках, де оперує Рабен, у таких сферах, як скорочення викидів вуглецю, збільшення використання відновлюваних джерел енергії, створення робочого середовища, орієнтованого на культуру безпеки, та впровадження сталих практик у всій організації.

У нашій компанії ми віримо, що сталий розвиток це не просто красиве слово, а фундаментальна відповідальність. Ми прагнемо зменшити наш вплив на навколишнє середовище та просувати сталі практики в нашій організації та в усьому ланцюжку створення вартості, – коментує Евальд Рабен, генеральний директор компанії.  – Ми з гордістю публікуємо наш щорічний звіт про сталий розвиток, який демонструє нашу активну позицію щодо кліматичного та екологічного менеджменту, а також соціальної відповідальності.

У 2022 році Група Рабен приєдналася до ініціативи SBT (scientific based targets initiative) і поставила перед собою амбітні цілі з декарбонізації, які були успішно підтверджені. Нові цілі Групи тепер включають скорочення абсолютних викидів за Напрямком 1 та Напрямком 2 до 2030 року порівняно з викидами 2020 року, а також зобов'язання її регулярних перевізників до кліматичних дій.

Інвестуючи в зелену енергетику, Група Рабен досягла скорочення викидів за Напрямками 1 і 2 на 26,2% у 2022 році порівняно з 2020 роком, що сприяє підвищенню екологічності контрактної логістики.

У напрямку автомобільних перевезень Група Рабен постійно оновлює свій автопарк, зменшуючи частку вантажівок з двигунами нижче стандарту Євро-5. Наразі понад 88% регулярного автопарку складають вантажівки з двигунами стандарту Євро-5 або Євро-6. Крім того, у 2022 році спільно з IKEA Industry та Volvo Trucks Група Рабен впровадила в транспортну систему електричну вантажівку Volvo FM з нульовим рівнем викидів. Це був перший величезний крок до декарбонізації автомобільного транспорту.

Щоб надати зацікавленим сторонам компанії порівнянну інформацію та незалежну оцінку зрілості організації до моменту набуття чинності нової директиви, Рабен вирішив взяти участь у рейтингу EcoVadis, який надає комплексну оцінку показників сталого розвитку. Група Рабен набрала 61 бал і отримала срібну медаль, увійшовши до числа кращих компаній у категорії «Вантажні перевезення».

Ми усвідомлюємо, що попереду ще багато роботи, і ми залишаємося відданими постійному вдосконаленню наших показників сталого розвитку, – зазначив Евальд Рабен. – Ми віримо, що, працюючи разом з нашими співробітниками, клієнтами та постачальниками, ми зможемо створити більш стійке майбутнє для наступних поколінь.

Повний звіт про сталий розвиток доступний на нашому сайті: https://ukraine.raben-group.com/pro-nas/stalii-rozvitok