Raben logo

«Рабен Україна» успішно провела перше стажування для студентів онлайн

2021.02.23
Менше ніж за рік світ переключив усі сфери життя у вимір нової реальності. Наше сьогодення: зустрічі, співбесіди, переговори, тренінги – і все це в режимі онлайн. Всі ми були змушені пристосовуватись до нових умов, а відтак адаптувати традиційні заходи (форуми, конференції, практики) до незвичних обставин, миттєво перемістивши їх у віртуальний простір.

Компанія «Рабен Україна» створила власну віртуальну галактику. Наприкінці 2020 року з метою передачі знань з кращих управлінських практик компанія провела тренінг онлайн. Поєднуючи навчальні техніки із сучасними інструментами фасилітації вдалось максимально ефективно залучити всіх учасників. Надалі, попри обставини, що змусили частину колективу працювати дистанційно, компанія реалізувала масштабний проєкт з розвитку керівників Групи Рабен – Manager of Choice. Спеціальний ігровий віртуальний світ. Близько 1000 учасників. Результат – вищий рівень кожного спеціаліста у володінні управлінськими навичками. А у січні цього року, коли прийшов час зимової університетської практики, «Рабен Україна» максимально ефективно організувала онлайн-стажування для студентів. 

«Рабен Україна» багато років поспіль співпрацює з ВУЗами та запрошує студентів ознайомитись з практичною стороною професії логіста. Але попри всі правила безпеки та гігієни, запроваджені компанією ще на початку пандемії, було зрозуміло, що запросити студентів до себе ми не зможемо. Стажування мало з режиму офлайн переключитися на режим онлайн», – коменутує Юлія Грабова, HR-менеджерка «Рабен Україна».  

У перший день студентів зустрічала Генеральний директор компанії. Інна Очеретна поділилась своїми спогадами про студентство, розповіла як прийшла в логістику, проінформувала про діяльність компанії, пріоритети та плани. Вона охоче відповіла на запитання студентів. А згодом до справи підключились керівники операційних підрозділів. Саме вони надалі з дня в день зустрічались зі студентами.

Кожен відділ делегував спікера, який цікаво та доступно розповідав майбутнім спеціалістам про специфіку логістичної роботи. Однак прочитати лекцію не достатньо. Була поставлена задача залучити студентів до обговорення, до діалогу, аби закріпити отримані знання. Лектори підійшли до своїх обов’язків відповідально. Вони підготували різного роду завдання, наприклад: скласти заявку на перевезення; спробувати розташувати вантаж в авто, не порушуючи товарного сусідства; дати відповідь клієнту у разі затримки доставки вантажу, провести міні розслідування, розібравши увесь ланцюг доставки. Додатково пропонувалось  потренуватись вгамовувати власні емоції, з’ясувати як працювати з думкою громадськості в соціальних мережах та як правильно і коректно скласти своє перше резюме.

Щодня професіонали-логісти зустрічались із студентами та висвітлювали такі теми: міжнародні перевезення (збірні та комплектні вантажі); фреш логістика (складування та доставка); перевезення по території України (особливості консолідації та перевезень збірних вантажів).

«Коли йдеться про зберігання, комплектування та пакування вантажу, то тут розповідати мало – це треба бачити. Тому спеціалісти із складської логістики демонстрували завчасно підготовлені відеосюжети, коментуючи при цьому складські процеси. І результат отримали чудовий! Особливо важливим було те,  що студенти отримали інформацію про автоматизовану систему складського обліку і її переваги для клієнтів» – коменутує Юлія Грабова, HR-менеджерка «Рабен Україна».  

На додачу до операційних тем також були висвітлені особливості роботи PR, IT та HR в окремо взятій логістичній компанії.

Загалом стажування в «Рабен Україна» – це понад 20 годин спілкування. Цікаві запитання та відповіді, практичні кейси та професійні поради. Плюс позитивні емоції та задоволені учасники процесу: студенти, викладачі та спікери компанії.

«Запитайте мене про компанію моєї мрії і я відповім Вам – це «Рабен Україна». Зовсім недавно завершилося моє стажування з провідними фахівцями Raben і я сама собі заздрю. Море необхідної практичної інформації, інтерактивні заняття, знайомство з унікальним корпоративним softом і багато іншого ... А головне – все це під патронажем реальних діючих спеців і топ-менеджменту топ-компанії! «Рабен Україна», спасибі Вам! Ви справжня сім’я! Ви дійсно People With Drive!», – ділиться враженнями Дарина Тугай, студентка третього курсу Національного транспортного університету.

«Закінчив стажування в «Рабен Україна». Це було щось! 10 з 10. Кожен викладач – керівник відділу, дуже відкрито і старанно ділився з нами секретами процесів і технологій, про які більше ніде не дізнатися! – додає Сергій Сизов, студент третього курсу Національного транспортного університету.  

Не приховують свого захоплення і викладачі та куратор практики.

«Майбутнє формується вже сьогодні. Колишні студенти – сьогодні вже досвідчені фахівці провідних підприємств транспортної галузі, а нинішні – основа для закладення фундаменту на перспективу. І вкрай важливим є формування у молоді професійних навичок ще під час навчання. Але бути корисним – замало, важливо бути прикладом для наслідування. Таким прикладом для студентів Національного транспортного університету стала компанія «Рабен Україна». Команда неперевершених фахівців компанії на два тижні стажування стала для наших студентів педагогами, наставниками та друзями, що ділилися своєю майстерністю та професійними навичками. Кожне заняття – це калейдоскоп насиченого контенту, позитивної мотивації, беззаперечної любові до справи та дружнього ставлення до допитливої молоді.

Щиро вдячні дружній родині «Рабен Україна» за можливість долучитися до заходу та отримати безцінний досвід для майбутніх фахівців транспортної галузі. Бажаємо успіхів, натхнення на нові звершення та наснаги у професійній діяльності», – коментує Наталія Лужанська, куратор практики, старший викладач Національного транспортного університету.

Щиро бажаємо студентам знайти себе в улюбленій професії! Будемо раді прийняти молодих логістів до нашої команди People With Drive!

«Рабен Україна» працює на ринку логістики з 2003 року. Пропонує повний спектр логістичних послуг для контрактної логістики, міжнародних та внутрішніх перевезень, а також морських і повітряних вантажних перевезень. У компанії працює 500 співробітників. В користуванні близько 70 000 м² складських площ (включаючи регіони), автопарк – 600 автомобілів.