Raben logo
Вантажівка Рабен

Різдвяний подарунковий конвой та Група Рабен привезли радість дітям України

2019.12.05
Вже втретє Евальд Рабен, генеральний директор Групи Рабен, є одним із меценатів Різдвяного подарункового конвою. Цей благодійний проект здійснюють орагнізації «Round Table» та «Ladies' Circle Germany».

1 грудня Різдвяний подарунковий конвой вирушив з міста Ганау (Німеччина) у подорож до Східної Європи під яскравим зимовим сонцем, щоб доставити радість дітям, які особливо цього потребують. У своєму виступі Евальд Рабен високо оцінив успіх кампанії.

«Секрет вміння полягає в бажанні. Прихильність багатьох дітей та добровольців до конвою вражає», — сказав генеральний директор Групи.

Цього року зібрано 173 161 посилку, а це 38 вантажних автомобілів, які у супроводі 293 добровольців їдуть в Україну, Болгарію, Молдову та Румунію. Вони розвозять подарунки дитячим садкам, школам, дитячим будинкам та лікарням.

Подарунки, які упаковували діти з усієї Німеччини, будуть перевезені та особисто роздані волонтерами. Перші посилки прибули до регіональних пунктів збору організації «Round Table» та інших учасників проекту відразу після літніх канікул. Посилки були відсортовані у місцях збору і перед від’їздом надійшли на центральний склад компанії Raben Trucking & Rental GmbH в місті Мюльгайм-Керліх, де їх розмістили на палетах, підготовлених для подорожі.

Брат Евальда, Марко Рабен, керуючий директор компанії Raben Trucking & Rental GmbH, є одним із добровольців-водіїв, що їдуть з конвоєм. Його супроводжує колега і волонтер Маркус Хольцман.

«Я та мій брат Евальд — ми третє покоління Рабена. Мій дідусь створив компанію. Потім батько і дядько взяли керівництво на себе. У той час перший транспорт поїхав до Польщі. Це заклало підґрунтя для того, щоб ми з часом потрапили далі в країни Східної Європи, серед них і в Україну. В наші дні, маючи 24 представництва по всій країні, ми не лише здійснюємо тут бізнесову діяльність. Я також є водієм-добровольцем, який керує однією з вантажівок Групи Рабен, і я маю наздвичайну місію доставляти посилки Різдвяного подарункового конвою дітям, які особливо цього потребують. Нинішнього року ми приїхали разом з 8 вантажівками в Україну. Нашими напрямками є Львів, Херсон, Одеса та Одеська область», — коментує Марко Рабен.

Конвой з Марко Рабеном та Маркусом Хольцманом відвідує лише спеціальні школи. Одна зі шкіл була для дітей, які дуже погано чують або повністю глухі. Цей візит справив велике враження на волонтерів.

«Я досі пам’ятаю, як один хлопчик відкрив посилку і виймав один подарунок за іншим. Він був такий щасливий. Це моменти, які ти ніколи не забудеш, це моменти, які тебе надихають», — додає Марко Рабен.

Оскільки багато людей хотіли дарувати радість дітям, Різдвяний подарунковий конвой ріс у розмірах з року в рік. Перший конвой стартував у 2001 році.

«Ми привезли перші подарунки до школи в місті Тімішоара (Західна Румунія) на Різдво і побачили радість дітей, що мотивувало нас продовжувати ділитися з ними своєю любов'ю», — говорить Максим Любаскін, керівник команди Різдвяного подарункового конвою.

З того часу конвой зростав у масштабах і розширив свій географічний ареал на три інші країни Східної Європи Україну, Болгарію та Молдову. В Україні конвой присутній вже 10 років. Цього року волонтери привезли рекордну кількість подарунків.

«Ми раді бути в Україні. Нам подобається ця прекрасна країна, її природа та її діти. В Україні ми відвідуємо інтернати та спеціальні заклади для дітей з вадами слуху та зору. Ми спілкуємось із спеціальними організаціями, які мають справу з дітьми, що живуть у сім'ях з низьким соціальним статусом, або з тими дітьми, які опинилися в ситуації, коли в сім'ї є лише один дорослий член родини. Ми також допомагаємо дітям, що визнані країною як сироти (бо батьки зловживають алкоголем чи наркотиками). І це дуже складна ситуація в емоційному плані не лише для дітей, а й для нас, волонтерів. Різдвяні посилки, які ми доставляємо, готують діти із забезпечених сімей для дітей з особливими потребами, і ми більш ніж впевнені, що ці подарунки привнесуть радість в життя останніх», пояснює Максим Любаскін.

Працівники Групи Рабен також взяли участь у Різдвяному подарунковому конвої. Вони приносили з собою з любов’ю упаковані посилки, допомагали запаковувати у зовнішні коробки посилки, що прибувають, а іноді навіть супроводжували конвой і допомагали роздавати подарунки.