Raben logo
Подаруки

Група Рабен підтримує Різдвяний конвой

2020.12.13
Компанія Raben Trans European Germany GmbH надала свої власні пункти збору та вантажівки для перевезення посилок до Болгарії, Молдови, Румунії та України з 5 по 12 грудня. Меценатом благодійного проєкту вже вчетверте став Евальд Рабен, генеральний директор Групи Рабен.

«Ми з моєю командою дуже раді щороку брати участь у конвої, бо знаємо, що допомога потрапляє туди, де вона дійсно потрібна», – говорить Евальд Рабен.

Цього року Різдвяний конвой знову вирушив у дорогу, незважаючи на ситуацію, що склалася. Він приніс подарунки дітям, які потребують допомоги, у віддалені сільські райони Східної Європи.

Різдвяний конвой стартував 5 грудня з м. Ганау (Німеччина). Цьогоріч у 31 вантажівку було завантажено 141 723 посилки з іграшками та одягом. Серед подарунків також ігри, канцелярія, предмети гігієни, такі як пральний порошок чи зубні щітки, фарби, шкільне приладдя та солодощі.

Волонтери доставили подарунки до поліклінік, дитячих будинків, шкіл та садочків.

«Ідея цього проєкту полягає в тому, що діти активно та свідомо беруть участь у формуванні посилки. Вони дарують добре збережену функціональну іграшку», – каже Сабіне Занге, керуючий директор Різдвяного конвою. «Головна ціль – не кількість пакетів, а радість дітей».

Через складну ситуацію в усіх країнах призначення і транзитних країнах, а також у Німеччині конвой має дотримуватися численних умов. Наприклад, пасажирам заборонено подорожувати з конвоєм. Нові обмеження щодо контактів також ускладнюють волонтерам перевезення посилок з пунктів збору до центрального складу Групи Рабен в м. Мюльгайм-Керліх.

«Однак нашим основним завданням було і залишається – доправити посилки дітям, оскільки зараз важливіше, ніж будь-коли, приносити радість», – додає Сабіне Занг.

З 2001 року Різдвяний конвой привіз до Румунії, Болгарії, Молдови та України понад 1 мільйон подарунків. На жаль, цього року сотні помічників змушені були залишатися вдома, оскільки посилки транспортуються до країн призначення експедитором. Там група волонтерів розподілить їх дітям, які потребують допомогти.