Raben logo
Manager of Choice

Наші менеджери стають сильнішими

2020.09.03
Близько 1000 менеджерів. 13 країн. 4 місяці суперництва. Понад 400 призів та віртуальний світ гейміфікації. Це короткий опис останньої програми розвитку менеджерів Групи Рабен. А що саме чекає на них і що вони здобудуть у найближчі місяці?

З метою задоволення потреб своїх менеджерів та спираючись на найновіші дослідження ефективності гейміфікацій Група Рабен вирішила запустити абсолютно інноваційну програму розвитку під назвою Manager of Choice. Те, що відбуватиметься в компанії з вересня по грудень 2020 року, є результатом багатомісячної роботи та багатьох тренінгів з менеджерами з усіх країн Групи. Завдяки програмі компанія змогла розробити найкращі управлінські практики, тобто всебічний навчальний матеріал для менеджерів, що містить конкретні приклади позитивної поведінки. Вперше цей матеріал був переданий керівникам під час навчальних занять. Оскільки Raben має DRIVE для інноваційного закріплення набутих знань, після етапу навчання компанія організувала гейміфікацію для менеджерів

«Гейміфікація це передача певного обсягу знань таким чином, що за своєю структурою вона нагадує сюжет гри. Отже, учасники програми змагатимуться у віртуальному світі гейміфікації, щоб здобути унікальні товари (наприклад, насіння або фрукти) та побороти напасті (наприклад, напади шкідників) з метою досягнення бажаної мети та призів. Гейміфікація полягає у змаганні, співпраці ... та розвагах. Засвоєння нових знань у цій ситуації пов’язано із сплеском дофаміну та багатьма позитивними враженнями», говорить Аніта Королевська-Ратайчак, HR директор Групи Рабен.

Гейміфікація Manager of Choice поділяється на 5 етапів: рекрутинг, адаптація, розвиток, щоденна праця, звільнення з компанії. Отже, під час програми менеджери отримуватимуть знання відповідно до їхнього досвіду. Завдання, з якими вони зіткнуться, стосуватимуться найрізноманітніших ситуацій. Для того, щоб зробити завдання на платформі максимально цікавими та різноманітними, більшість із них вимагають відкритих відповідей або реальних дій та співпраці з командою. Тому було обрано групу з понад 40 експертів, яка протягом найближчих місяців перевірятиме відповіді менеджерів.

Окрім іншого, гра передбачає наповнення фонду «Smile and Joy of Children». Менеджери, які пройшли модуль гри, правильно відповівши принаймні на 60% питань, отримують жетон, який дозволяє оплатити дітям один урок з іноземної мови або сесію з психологом чи логопедом.

____________________________________________________________________________________________

Фонд «Smile and Joy of Children» надає допомогу інвалідам та хворим дітям, зокрема, жертвам дорожньо-транспортної пригоди, інвалідність чи хвороба яких спричинена участю у такій пригоді. Він також допомагає дітям, які зазнали страждань у своїх сім’ях; дітям з бідних сімей, особливо багатодітним; та дітям, які опинилися у складних життєвих ситуаціях, особливий акцент при цьому робиться на освіту та розвиток. Фонд був створений у 2016 році Ілоною та Евальдом Рабен.