Raben logo
Електронний документообіг

«Рабен Україна» та EDIN здійснили доставку вантажу із застосуванням е-ТТН

2020.04.13
«Рабен Україна» спільно з провайдером електронного документообігу EDIN наприкінці березня виконали поставку із використанням електронної товарно-транспортної накладної (далі – е-ТТН). За результатами перевірки цієї операції інспектором Укртрансбезпеки було отримано позитивний висновок.

«Ми співпрацюємо з більш ніж 2000 контрагентів в Україні. Щодня в середньому ми здійснюємо 1300 перевезень та обмінюємося близько 23 000 документів. Для нас вкрай важливо відстежувати процеси поставок, зберігати коректність оформлення документації та її архівування. Наразі нашим співробітникам потрібно витрачати 180 робочих годин на день для обробки паперових даних. У розрізі доставок збірних вантажів, де задіяно більше двох водіїв при виконанні одного замовлення, виникають складнощі зі своєчасним отриманням документів від вантажоотримувача та їх відправленням клієнтам. «Рабен Україна» активно впроваджує інноваційні рішення, які спрощують бізнес-процеси», – коментує Олена Лозинська,  Координатор проекту впровадження електронного документообігу компанії «Рабен Україна».

Перше та найголовніше завдання логістичних компаній  встигнути організувати своєчасні та безперебійні перевезення. За наявності великої кількості перевезень контролювати процеси поставок стає складніше: збільшується кількість водіїв та обсяг перевезень, зростає потік документації. А якщо компанія ще й спеціалізується на доставці збірних вантажів – доставка вантажів різних клієнтів шляхом їхньої консолідації, враховуючи різні напрямки, одержувачів, товарне сусідство та температурні режими – то питання оптимізації документообігу набуває особливої актуальності. 

Реалізація ініціативи щодо застосування е-ТТН однозначно полегшить процеси документообігу. Компанія зможе суттєво скоротити час обробки документів та термін закриття доставки, до 35% зменшити затрати на зберігання документів, витратні матеріали та обмін документами, повністю унеможливити втрату інформації, забезпечити прозорість та контрольованість процесу обміну. При цьому усі учасники процесу — перевізник, відправник та одержувач — заощадять час.

«Сервіс ЕТТН від EDIN гарантує цілісну взаємодію: від замовлення до податкової накладної, інтеграцію з EDI, повний ланцюг поставки в електронному вигляді. Водій, вантажовідправник, вантажоодержувач – всі вони мають змогу за наявності інтернету отримати технічну підтримку 24/7 з будь-яких питань. Для уникнення довготривалого впровадження в роботу, проста інтеграція з обліковою системою дозволяє працювати у звичному інтерфейсі та оптимізує роботу з документами»– додає Євгеній Тромбола, Директор Департаменту впровадження інноваційних рішень EDIN.

«Рабен Україна» працює на ринку логістики з 2003 року. Компанія пропонує повний спектр логістичних послуг для контрактної логістики, міжнародних та внутрішніх перевезень, а також морських і повітряних вантажних перевезень. В компанії працює близько 500 співробітників. Компанія має в користуванні близько 70 000 м² складських площ (включаючи регіони) і близько 600 автомобілів у  розпорядженні.

EDIN – провайдер е-документообігу, який вже провів більше 100 продуктивних поставок та 500 тестових в різних сферах діяльності бізнесу – рітейл, виробники різних груп товарів, логісти.